Anlık Bildirim

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: "Koronavirüs uzun süre havada kalamaz"

Dünya Sağlık Örgütü, sosyal medya üzerinden yayılan "koronavirüsün 8 saat havada kalabileceğine" yönelik söylentileri yalanladı. Bunun için resmi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: 'Koronavirüs uzun süre havada kalamaz' Tam Boyutta Gör

Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle alakalı sosyal medyada yalan yanlış pek çok bilgi dolaşıyor. Hal böyle olunca uzmanlar, virüse karşı verdikleri mücadelenin yanı sıra bu yanlış bilgilerin yayılmasını da önlemeye çalışıyor.

Sosyal medyada dolaşan gerçek dışı bilgilerden biri de “koronavirüsün hava yoluyla taşınabileceği ve 8 saat havada kalabildiği” yönünde. Dünya Sağlık Örgütü, bu yanlış bilgilendirmenin önüne geçebilmek için resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Covid-19’a neden olan virüsün havada kalamadığı, ancak hasta kişilerin öksürmesi, hapşırması veya konuşmaları esnasında bulaşabileceği” ifade edildi. Dünya Sağlık Örgütü, az önce saydığımız durumlarda ortaya çıkan damlacıkların havada kalamayacak kadar ağır olduğunu ve hemen yere veya diğer yüzeylere düştüğünü belirtti.

1 metre kuralı ve el yıkama önemli

Açıklamada ayrıca, eğer bir hastanın 1 metreden daha yakınında nefes alırsanız, yada kontamine yüzeylere dokunduktan sonra ellerinizi yıkamadan gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunursanız işte o zaman tehlikede olduğunuza dair bir bilgilendirmeye de yer verildi.

Türkiye’de koronavirüse ilişkin vaka sayısı her geçen gün artıyor. Açıklanan son verilere göre toplam vaka sayısı 9217’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 131’e ulaştı. Ayrıca 105 kişinin de koronavirüse yakalandıktan sonra iyileştiği belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8509 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs hava yoluyla bulaşır mı?, dünya sağlık örgütü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim