hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Yatar Koltuk sorunu

    06.06.2020 Cumartesi | 13:23Son Güncelleme:

    Yaklaşık 2.5 aydır evimizin üzerinden Milas – Bodrum havalimanına uçaklar inip kalkmıyordu. Uçak sesini adeta unutmuşuz. Birkaç gündür tek tükte olsa hayalet havalimanına uçaklar artık süzülüyor. Özlemişiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu bir gerçek havacılık sektörü koronavirüs nedeniyle nakavt olmuş durumda. Toparlanmasının 3 -4 yıl alacağı söyleniyor. Tabii peş peşe dalgalar gelmezse. Covid -19’un üstesinden gelinirse. Aşısı bulunursa.

     Hazır uçakların büyük bir bölümü hala yerdeyken önemli bir soruna değinmek istiyorum. Geçen yıl İstanbul’dan Boston’a uçarken ön koltukta oturan bir Amerikalı çift henüz hareket etmeden koltuklarını yatar hale getirdiler.

    Kabin memurlarının uyarısı ile koltuklarını normale dönüştürdüler Yemek servisi yapıldı. Çift yemek almadı. Genelde yemek servisi sırasında koltuklar dik tutulur. Ancak bu çift kuralları dinlemeden sert bir darbe ile koltuklarını yatar hale getirdiler ve önümdeki yemek içecek dahil  üzerime döküldü. Sağ olsun güleç yüzlü hosteslerin yardımı ile üstüm ve etrafım temizlendi. Amerikalı çift özür bile dilemedi.

      Bir süre önce bu sorun bir İtalyan gazetesinde gündeme getirildi. Yatar koltukların özellikle deniz aşırı yolculuklarda arka sırada ki koltukta oturanları rahatsız ettiği. Hele kabinin en arkasında ki son sırada yolculuk yapıyorsanız ve koltuğunuz yatmıyorsa önünüzdeki yolcu koltuğunu yatırırsa büyük sıkıntı yaratıyor. Boğulur gibi oluyorsunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Bazı hava yollarının kısa menzilli uçuşlarda yatar koltuk yerine dik koltuk kullanmaları için ciddi çalışmalar yaptığı yine bu gazete tarafından sütunlarından okuyuculara yansıtıldı. Özellikle Low Cost, düşük maliyetli uçaklarda zaten koltuk aralıkları çok dar. Birde yatar koltuk önünüze doğru uzayınca rahatsızlık tavan yapıyor, yolculuk tatsızlaşıyor.

      Uzun değil ama kısa süren uçuşlarda yatar yerine sabitleşebilen dik koltuk kullanmak yolcuların daha rahat etmesini sağlayacağına inananlardanım.