hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Balotelli mi? Hayırrrrr!

    12.08.2020 Çarşamba | 11:34Son Güncelleme:

    Ne zaman bir Süper Lig kulübü Avrupa’nın belki en sorunlu yıldız futbolcusunu gündeme getirse ben bu sütunlardan isyan ederek Hayırrr! Yazarım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tamam Mario Balotelli çok kaliteli bir yetenek. Ancak bugüne kadar formasını giydiği İtalya Milli Takımı dahil her kulüpte olay çıkarttı, taraftarlarla dalaştı, soyunma odasını karıştırdı. Saha içinde takım arkadaşlarıyla çirkefleşti, kendi teknik direktörünün gırtlağına yapıştı. Hakemlere sövdü. Sakinleşme yerine kendi gölgesiyle kavga etmeyi huy edindi. Sonunda istenmeyen adam olarak genelde kovuldu.

    Tabii bu profesyonel hayatı. Bir de özeli var. Gece kulüplerinde takılan, kız arkadaşlarına şiddet uygulayan, evinin banyosunda havai fişek patlatan, komşularını rahatsız eden, eğlence olsun diye Ferrari'sini parçalayan, sık sık adliyelik olan bir sporcudan söz ediyoruz.

    Bugüne kadar çoğu dev 8 takımda oynamış. Başarı grafiği hırçın karakteri nedeniyle inişli çıkışlı. Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nice, Marsilya ve son olarak bu sezon küme düşen Brescia'da kopuk kopuk dakika almış. Medya ile hep kavga halinde. Özellikle İngiltere'de top koştururken spor yerine magazin sayfalarında manşet olmuş Balotelli'nin İstanbul'daki hayatını düşünemiyorum. Mekanı İstinye Park olur. Ya İtalya'dan getirir yada burada sevgililer edinir. Gece hayatında peşinden magazin muhabirlerini sürükler. Lüks aracı ile hız denemeleri yapar. Nevzat Demir Tesisleri'nde ayrıcalık yaratmayı arzular.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi Beşiktaş'ın yani Balotelli'ye talip olan Süper Lig takımının teknik direktörü Sergen Yalçın'ın geçmişini gözümün önüne getiriyorum. Sergen kaliteli olduğu kadar saha dışında da renkli bir oyuncuydu. Ele avuca sığmazdı. Futbolculuk döneminde aşkları ile magazincileri peşinde koştururdu. Belotelli'nin karakterini en iyi Sergen Yalçın'ın anlaması gerekir. Balotelli diğer takım oyuncularını tedirgin edebilir. Soyunma odasında huzursuzluk yaratabilir. Çok kolay kartlar görebilir. Oyundan alınınca tepkisi büyük olur. Bütün bunlara İtalya'da yaşarken tanık oldum.

    İtalya Milli Takımı'nda birçok hocanın döneminde gök mavili formayı taşıdı. Hepsiyle sorun yaşadı ve yaşattı. Son olarak Teknik Direktör Roberto Mancini çok kararsız kaldı. Aday kadroya davet edip etmeyeceğini şöyle yorumladı: "Keşke Mario futbolu kadar karakterini de konuşturabilse."

    Beşiktaş yenilemekte olduğu kadrosunda huzur istiyorsa Mario Balotelli'den tez vakitte vazgeçmelidir. Her an patlamaya hazır yıldız Çarşı grubunu da karıştırır.

    Balotelli mi HayırrrrrFotoğraf: AA