Tüm yaşananlar Gabriel Garcia Marquez’in ‘Kırmızı Pazartesi’ kitabındaki gibi.

Herkes biliyor, herkes görüyor, herkes susuyor…

Bu kaçıncı ‘Kırmızı Pazartesi.’

Eli sopalılar kan dökmeye devam ediyor.

Artık bir güne birbirinin kopyası, yakın geçmiştekilerin aynısı 3 saldırı sığdırıyorlar.

Polisiye kitaplarda, filmlerde seri katilin imzası olur ya…

Bu saldırılarda da hep aynı imza var.

Soruşturmalarda suçun kaynağını bulmak için benzer olaylar incelenir ya…

Son 2 yıldaki saldırılarda organize, sistemli suçu ortaya koyan aşikâr deliller var.

Kanlı son günden başlayalım.

Saldırıların tek elden çıktığını ortaya koyan noktaları bold (kalın) yazıp anlatalım.

15 Ocak 2021

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde aracına binmek üzereyken silahlı ve sopalı 5 kişinin saldırısına uğradı. Başına ve yüzüne çok sayıda darbe aldı. Özdağ’ın şoförü ateş açınca saldırganlar kaçtı. Eski MHPli Selçuk Özdağ, saldırıdan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirmiş ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın çok sert yanıt vermişti. 3 gün geçti Başkent’in göbeğinde saldıranlar yakalanmadı.

Selçuk Özdağ ile kısa süre önce röportaj yapan Yeniçağ Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu da aynı gün evinin önünde 4 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Yakalanan saldırganlar bir gün içinde serbest bırakıldı. Orhan Uğuroğlu da MHP’yi eleştirdiği için tehdit alıyordu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, KRT program yapımcısı Avukat Afşin Hatipoğlu ise bürosunun önünde pusu kuran maskeli 3 kişinin saldırısına uğradı.

15 Ocak saldırılarının izleri, döşenen taşları geçmişte duruyor.

28 Aralık 2019-İstanbul

Meral Akşener’in basın danışmanı, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde, KRT’de katıldığı program dönüşü evinin önünde 6 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Otomobillerinde bıçak da bulunan saldırganlar yakalandı ve savcılıkça serbest bırakıldılar.

27 Kasım 2019-Iğdır

Iğdır Haber gazetesinin sahibi Metin Işık bisikletiyle evine giderken bir grup sopalarla saldırdı. Ülkü Ocakları’ndan oldukları öne sürülen 4 kişi yakalandı ve serbest bırakıldılar. Metin Işık, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ’ı eleştiren yazılar yazmış ve tehdit edilmişti.

20 Kasım 2019–Ankara

Yeniçağ gazetesinin eski Ankara Temsilcisi ve Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan’a, evinin önünde bir kişi beyzbol sopasıyla saldırdı. Ahmet Takan, beli, sırtı ve bacağından yaralandı. Saldırgan serbest bırakıldı. Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığı’nı bırakacağını yazan Ahmet Takan’a MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın “Kiralık kalem, yalan makinesi” demesinden hemen sonra saldırı yaşanmıştı.

25 Mayıs 2019–Ankara

Devlet Bahçeli hakkında kitap yazan Odatv yazarı Sabahattin Önkibar, evinin önünde üç kişinin saldırısına uğradı. Yaralanan Önkibar hastaneye kaldırıldı. Yakalanan saldırganlar hemen serbest bırakıldı. Ekim 2017’de İstanbul Kitap Fuarı’nda da saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar’ın şikâyetçi olduğu iki dava halen sürüyor. 2017’deki olayda da saldırganlar tutuklanmadı.

15 Mayıs 2019-Antalya

Akdeniz’de Yeni Yüzyıl gazetesinde çalışan İdris Özyol, işyerinin önünde 3 kişinin tekme ve yumruklu saldırısında yaralandı. Saldırganlar olaydan sonra yolun karşısına geçip 300 metre uzaktaki MHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na gidecek kadar rahattı. Saldırganlardan biri MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Tanju Bilgili’nin şoförüydü. 3 saldırgan ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Dava halen sürüyor.

10 Mayıs 2019-Ankara

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a, televizyon programından çıktıktan sonra geldiği evinin önünde 6 kişi beyzbol sopalarıyla saldırdı. Saldırganlar “Öldürün” diye bağırıyordu. Yakalanan 6 saldırgan iki saat içinde adli kontrol şartı bile uygulanmadan serbest kalırken Demirağ, yoğun bakımda tedavi gördü, günlerce hastanede yattı.

Sistemli, organize suçun delilleri, evlerin önünde kurulan pusular, sopalar, öncesindeki tehditler, serbest bırakma kararlarından ibaret değildi. Bir ortak nokta daha vardı.

Mafya siyasetindeki ittifak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli bu saldırıları hiç kınamadı.

‘Kırmızı pazartesiler’de siyasetin sessizliği onay, yargı kalkanı cezasızlık.

Düşmanlaştırma siyasetinin kanatları altında şiddet.

Ne de olsa ana muhalefet liderini tehdit eden mafya babasını el üstünde tutan bir zihniyet.

Yakın geçmişte Kılıçdaroğlu’nu linç girişimi, TİP milletvekili Barış Atay’a saldırı da duruyor. Öncesindeki siyasilerin tehditleri arşivlerde. Saldırganlar gizli olmayan bir elin koruması altında.

Kökeni; bu ülkenin aydınının, işçisinin, öğrencisinin öldürüldüğü, halkının katledildiği karanlıktır.

2023 hedefinde 1990’lara ulaşan AKP ve ortağı, 1980 öncesine doğru hızla gidiyor…

Sadece koltuklarını koruma sevdasındakiler, bıkıp usanmadan düşmanlık tohumları ekerek bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor.