2022'de tanıtılacak olan iPhone modelleri 48 megapiksel ana kameraya sahip olabilir

Apple ile ilgili yaptığı isabetli tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-chi Kuo, 2022 yılında karşımıza çıkması beklenen iPhone modellerinin özellikleri ile ilgili detayları paylaştı.
2022'de tanıtılacak olan iPhone modelleri 48 megapiksel ana kameraya sahip olabilir

Merakla beklenen yeni iPhone modelleri için yeni bilgiler ortaya çıktı. Apple ile ilgili yaptığı isabetli tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-chi Kuo, hem 2022 hem de 2023 yıllarında karşımıza çıkması beklenen iPhone modellerinin özellikleri ile ilgili detayları paylaştı.

Ming-chi Kuo'nun aktardığı bilgilere göre önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone ailesinde yer alacak olan Pro modellerin ana kamerası 48 megapiksel olacak. Edindiğimiz bilgilere göre 48 megapiksellik ana kameranın sensörünün 1/1.3-inç büyüklüğünde olması bekleniyor.

48 megapiksellik ana kamera kullanımı Android ekosisteminde yer alan telefonlarda sık sık karşımıza çıksa da ilk kez bir iPhone modelinde kullanılacak. Kuo'ya göre 2022 yılında tanıtılacak olan Pro modellerin 8K çözünürlüğünde video çekme özelliğine sahip olacağını da ekleyelim. 

Kuo'nun aktardığı bir diğer önemli bilgi ise Mini modeli ve ekran boyutları ile ilgili oldu. Kuo'nun tahminlerine göre Apple, 5,4 inçlik iPhone Mini modelini 2022 yılında üretmeyecek. Bu durumun temel nedeni ise Mini modelinin tahmin edilen satış başarısını göstermemiş olması. Fakat Mini modelinin 2021 yılında tanıtılacak iPhone modelleri arasında yer alacağını da ekleyelim.

2022 yılında tanıtılacak olan iPhone modelleri 6,1 ve 6,7 inç büyüklüğünde ekranlara sahip olacaklar. Son olarak 2023 yılında tanıtılacak olan iPhone modelleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kuo, ekran altına gömülü Face ID sensörünün 2023 yılında tanıtılacak olan iPhone modelleri ile karşımıza çıkabileceğini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.