Aynı ilgi alanlarını paylaşan kişileri bir araya getiren dijital platform: Ready For Change

Ready For Change, şehrin karmaşasında, yalnızlık duygusundan uzaklaşıp sosyal ve fayda üreten bir kitleyle bir arada olmak isteyen herkes için keyifli paylaşımlar yaratan bir "topluluk ve dijital platform" olarak faaliyet gösteriyor.
Aynı ilgi alanlarını paylaşan kişileri bir araya getiren dijital platform: Ready For Change

İş çıkışı arkadaşlarla buluşmak, hafta sonu evde toplanıp muhabbet etmek, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmek pandemi döneminde kulağa sadece güzel bir hayal gibi gelmeye başladı. Halbuki 8-9 ay önce, bu davranışlar sıradan sosyal rutinimizin birer parçasıydı. Salgın dönemiyle insanlar daha da yalnızlaşmaya, yalnızlaştıkça paylaşamamaya başladı; bu da Aristoteles'in deyimiyle "sosyal bir hayvan" olan insanı psikolojik açıdan tüketmeye yetiyor da artıyor. 

Aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlar, dijitalde bir araya geliyor

Bu alanda bir açık gören Murat Erdör, aynı ilgi alanlarını paylaşan kişileri, dijitalde de olsa bir araya getirmeyi hedeflediği girişimi Ready For Change'i hayata geçirdi. Ready For Change, şehrin karmaşasında, iş hayatının ve yaşamın rutinleri arasında yeni bir şeyler keşfetmek; değişen dünyaya ayak uydurmak, yalnızlık duygusundan uzaklaşıp sosyal ve fayda üreten bir kitleyle bir arada olmak isteyen herkes için keyifli paylaşımlar yaratan bir "topluluk ve dijital platform" olarak faaliyet gösteriyor.

Platformda konular 5 ana başlıkta toplanıyor

RFC, günümüzün kalabalık yalnızlıklarında ortak zevkleri ve ilgi alanlarını paylaştığımız, aktif iletişimde olabileceğimiz bir topluluk ile “Bilgi, İlham, Keyifli Etkinlikler” paylaşabileceğimiz bir “Değişim Kulübü” olarak konumlanıyor. Platformda konular, kariyer planlama, kişisel gelişim, dijital dönüşüm, girişimcilik ve lifestyle gibi 5 ana başlıkta toplanıyor. 

Platform her ay, bir konuyla alakalı üyeleriyle bir dosya paylaşıyor, kitap, film, video önerilerinde bulunuyor ve cevaplamaları için bazı sorular yöneltiyor. Ayda 4 kez her perşembe akşamı saat 21.00’de üyelerle online platformda bir araya geliniyor. İlk hafta gündemdeki konularla alakalı ayın gelişmeleri yorumlanıyor, ikinci hafta ayın konusu ile alakalı uzman kişiyi dinlenip ona sorular yöneltiliyor, üçüncü hafta üyelerin birbirleri ile ayın konusu ve sosyal hayata dair sohbet etmelerini sağlanıyor, dördüncü haftada da iş dünyasından üst düzey birisini ağırlanıyor.

Ayın konusuyla ilgili fiziksel kitap gönderimi

Ready For Change, ayın konusuyla alakalı bir kitabı da ay ortasında üyelerine gönderiyor, ayın son çarşamba gününde de online'da tanışan üyelerle fiziki ortamda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde buluşuluyor. Ready For Change platformu ile insanların networking yapmaları, ayın konusuyla alakalı kişilerin kendi eksik taraflarını görmesi ve bununla alakalı aksiyon almaları sağlanmaya çalışılıyor.

Ready For Change'in gelir modelleri

Platformda, yurt dışında çokça yaygın olan abonelik modeli kullanılıyor. İnsanlar platforma üye olduklarında sistem her ay kredi kartlarından abonelik ücretini çekiyor. Üye abonelikten çıkmak istediğinde bir e-posta göndererek platformdan rahatlıkla çıkabiliyor.

Ready For Change, şu anda bireysel satışlarda beklediğinden daha iyi gidiyor. Platform, B2B tarafında ise şimdilik birçok firmanın insan kaynakları departmanları ile görüşüyor, içe kapandığımız bu dönemde çalışanlarını hem motive etmeleri hem de gelişimlerine katkıda bulunmaları için firmalara 3 aylık paketler sunuyor.

İlerleyen günlerde platformun farklı gelir modelleri de olacak. Mesela Ready For Change Değişim Setleri satışa çıkarılacak; Etkili İletişim Seti, Liderlik Seti, Networking Seti, Blogger Seti gibi onlarca farklı konularda setler olacak. Bu özel paketlerde konuyla alakalı kitap, kişinin konuyla alakalı okuması ve cevaplaması gereken özel bir dosya, kendilerine not alacakları bir defter ve kişilik envanter testi olacak. Bir başka gelir kalemi ise firmalarla ile yapılan özel çalışmalardan oluşacak. Üye sayısı belli bir rakama gelince her ay bu platformda olmak için ücret ödeyen, belli bir vizyonu olan ve gelişime açık bireylere kendilerini tanıtmak isteyen birçok firma olacak. Bu firmalar için platforma giriş yapmaları amacıyla belli anlaşmalar yapılacak ve buradan da bir gelir elde edilecek.

Facebook canlı yayınından alınan ilham

Murat Erdör, Ready For Change platformunun hikayesinin 4-5 sene öncesine dayandığını söylüyor. O dönemde kurumsal hayatta çok iyi maaşla ve iyi bir pozisyonda çalıştığını ama insanlara fayda sağlayacak işler yaparak farklı şeyler üretmek istediğini söyleyen Erdör, bu dönemde Facebook üzerinden canlı yayın yapan birisini gördüğünü, anlattıklarının çok ilginç geldiğini ve onu aradığını belirtiyor. Deneyimli bir liderlik ve girişimcilik koçu olan bu kişiden aldığı hizmetin kendi işini kurmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. İnsanların birbirleriyle hem iş hem de sosyal hayata dair her şeyi rahatça konuşabileceği, diğer insanlardan tavsiyeler alabileceği ve deneyimlerini paylaşabileceği bir platformun hayalini kurduğunun altını çizen Erdör, Ready For Change'in de fikir olarak hayata böyle geçtiğini söylüyor.

Platforma eklenecek özellikleri kullanıcılar şekillendirecek

Aslında 2020 başında hayata geçirilmesi planlanan Ready For Change, araya pandeminin girmesi nedeniyle ekim ayında hizmet vermeye başladı. Platform, bulut tabanlı yazılım olan Vedubox’tan hizmet alıyor. Erdör, ileride hem üye sayısının artması hem de insanların verecekleri geri bildirimlere göre platforma ekleyecekleri çok şey olacağını da belirtiyor. Örneğin; pandemi ile ilgili sıkıntılar sona erince farklı ilgi alanlarına göre insanların bir yerlerde aktivitelere katılmaları organize edilecek ya da güncel konularla alakalı kısa eğitim videoları çekiliğ sisteme konulacak.

Murat Erdör, Ready For Change ile alakalı bütün işlerin eksiksiz işlemesi için platformun işlemesinden içerik oluşturulmasına, videosundan canlı yayınına, aylık konu seçiminden konuk bulunmasına, ödeme sisteminden kargosuna kadar farklı uzmanlık alanları olan 10 kişilik bir ekiple çalışıyor.

Ready For Change'in hedefi, ilk etapta sistemi tamamen oturtmak, yurt dışında çok yaygın olan abonelik modelini insanlara benimsetmek. Yeni üyeler almaya çalışırken mevcut üyeleri de olabildiğince mutlu etmek adına çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Erdör, nihai hedefinin bu modelin yurt dışına taşınması olacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.