Apple "Yavaşlatma" skandalı için 113 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Söz konusu 113 milyon dolar daha önce ödenen 500 milyon dolara ek olarak ABD'ni 34 eyaleti ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti olan District of Columbia için ödenecek.
Apple

Apple kullanıcıları yıllardır eski iPhone modellerini zamanla yavaşladığı ile ilgili şikayetlerde bulunuyordu. Bu şikayetlere daha fazla sessiz kalamayan Apple, 2017 yılının Aralık ayında iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE ve iPhone 7 modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından ise bir dava süreci başladı ve Apple batarya değişim ücretlerinde indirime gitti. Geçtiğimiz Mart ayında Apple'ın iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini kasıtlı olarak yavaşlattı için açılan davada 500 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini ve bu paranın yavaşlatılan iPhone'lardan etkilenen kullanıcılara dağıtılacağını da sizlere aktarmıştık.

Apple kullanıcılardan gelecek olan talebe göre minimum 310 maksimum ise 500 milyon dolar ödeme yapacak. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Apple, iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığı için 113 milyon dolar daha ödemek için anlaşmaya vardı.

Söz konusu 113 milyon dolar daha önce ödenen 500 milyon dolara ek olarak ABD'nin 34 eyaleti ve başkenti olan District of Columbia için ödenecek. Kısacası Apple'ın iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığı için ABD'de ödediği ceza 613 milyon dolara ulaştı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.