Hızı ile dikkat çeken yeni MacBook Air 10.999 TL'den başlayan fiyatla satışa sunuldu

Bu haberimizde M1 çipini kullanan yeni MacBook Air modeline yakından bakıyoruz.
Hızı ile dikkat çeken yeni MacBook Air 10.999 TL'den başlayan fiyatla satışa sunuldu

Apple bugün düzenlediği ve Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere aktardığımız "One More Thing" isimli etkinlikte yeni Mac modellerini tanıttı. Tanıtılan modeller arasında yeni MacBook Air, Mac mini ve 13 inçlik yeni MacBook Pro modelleri yer alıyor.

Bu haberimizde ise M1 çipini kullanan yeni MacBook Air modeline yakından bakıyoruz. Tasarım anlamında bir önceki MacBook Air ile neredeyse tamamen aynı olan yeni MacBook Air, fansız bir tasarıma sahip. Bu sayede sessiz bir şekilde çalışabilen MacBook Air, altın, gümüş ve uzay grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip.

IPS teknolojisine sahip 13.3 inçlik bir ekrana sahip olan yeni MacBook Air modelinin çözünürlüğü ise 2560 x 1600 piksel. Gücünü 8 çekirdekli M1 çipinden alan yeni MacBook Air, performans konusunda oldukça iddialı. Paylaşılan bilgilere göre yeni MacBook Air, bir önceki modeline oranla 3,5 kat daha yüksek performans sunacak.

Grafik işlemcilerine bakıldığında ise aradaki fark 5 kat. Wireless bağlantıyla 15 saate kadar internette gezinme ve Apple TV uygulamasından 18 saate kadar film izleme gibi başarılı batarya istatistikleri de sunan yeni MacBook Air, Touch ID desteğine de kavuştu.

8 - 16 GB RAM ve 256 GB - 512 GB - 1 TB - 2 TB dahili depolama seçenekleri de sunan yeni MacBook Air, 1,61 cm kalınlığında ve 1,29 kg ağırlığında. Apple tarafından üretilen yeni M1 çipini kullanan yeni MacBook Air'ın macOS'in en yeni versiyonu olan macOS Big Sur ile geldiğini de belirtelim.

Son olarak yeni MacBook Air modelinin fiyatına gelecek olursak MacBook Air, ülkemizde 10 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.