Apple'ın bugün gerçekleşecek "One More Thing" etkinliğinden neler bekliyoruz?

Bu haberimizde ise Türkiye saati ile 21.00'de başlayacak olan "One More Thing" etkinliği ile birlikte tanıtılabilecek olan yeniliklere yakından bakacağız.
Apple'ın bugün gerçekleşecek

Apple'ın Mac modelleri ve Apple Silicon ile ilgili neler planladığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bildiğiniz üzere Apple'ın "One More Thing" isimli etkinliğinde yeni Arm işlemcili Mac modellerinin tanıtılması bekleniyor. Bu haberimizde ise Türkiye saati ile 21.00'de başlayacak olan "One More Thing" etkinliği ile birlikte tanıtılabilecek olan yeniliklere yakından bakacağız.

Apple Silicon işlemcili Mac modelleri

One More Thing etkinliğinin ana odağının Apple tarafından üretilecek olan Apple Silicon işlemcilerini kullanan Mac modelleri olması bekleniyor. Mac modellerinde kullanılması planan Apple Silicon isimli işlemci iPhone 12 ailesinde kullanılan A14 Bionic işlemcisi temel alınarak üretildi.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Apple'ın 13 inçlik yeni MacBook Pro, 13 inçlik MacBook Air ve 16 inçlik MacBook Pro olmak üzere 3 yeni model üzerinde çalıştığı ve bu modelleri bugün gerçekleşecek olan etkinlikte tanıtması bekleniyor.

macOS Big Sur

macOS işletim sisteminin en yeni versiyonu olan macOS Big Sur, WWDC 2020 kapsamında tanıtıldı. Yapısal değişikliklerin yanı sıra tasarım anlamında yeniliklere de sahip olan macOS Big Sur'un çıkış tarihi ise şu ana kadar açıklanmadı. Bugün gerçekleşecek etkinlikle birikte macOS Big Sur işletim sisteminin kullanıma sunulacağı tarihin de açıklanması bekleniyor. 

Yeni donanım ürünleri

Apple Silicon ve Mac modelleri odaklı bir etkinlik olacak olsa da Mac modellerinin dışında donanım ürünlerinin tanıtılması da sürpriz olmayacaktır. Bu modeller arasında uzun zamandır beklenen aktif gürültü önleme özellikli premium kulaklıklar, Tile benzeri AirTags isimli konum izleme ürünü ve yeni Apple TV olabilir. 

Bugün saat 21.00'de gerçekleşecek etkinlik ile ilgili tüm detayları her zaman olduğu gibi anlık olarak sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.