Derbiye damga vuran pozisyon: Karar doğru!

Beşiktaş - Galatasaray derbisine Diagne'nin kırmızı kartı damga vururken spor yazarları kararın doğru olduğu yönünde birleşti.

Derbiye damga vuran pozisyon: Karar doğru!
Derbiye damga vuran pozisyon: Karar doğru!
GİRİŞ 18.01.2021 13:51 GÜNCELLEME 18.01.2021 14:02
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 19. haftasındaki derbi mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Spor yazarları derbinin kritik pozisyonlarını yorumladı.

Deniz Çoban: Arda Turan'a sarı, Diagne’ye kırmızı doğru

 

 

Dk:13: Arda Turan’ın Souza’ya kayarak müdahalesinde çıkan sarı kart doğruydu. Arda kayarak geliyor ve krampon vidaları rakibe dönük. Ancak ayaklarını dizden kırıyor olması pozisyonun şiddetini hafifletiyor.

Dk:31: Ceza sahasının hemen ön çizgisi üzerinde Luyindama Aboubakar’a faul yapıyor. Hakem “devam” diyor. Pozisyonda sarı kart da gerekirdi. Kırmızı olmazdı. Çünkü Beşiktaşlı oyuncunun cephesi kaleye dönük değildi.

 

 

Saracchi kart görmeliydi

Dk:40: Saracchi Ghezzal’ın ayağına bastı. Sarı kart görmeliydi ama hakem sadece faul çaldı. 

Dk:48: Souza rakibinin ayağına bastı, hakem sarı kartı göstermedi.

Faul var ancak...

Dk:58: Diagne’nin kırmızı kartı çok doğruydu. Kafa ile oynama mesafesine ayağını kaldırarak rakibinin kafasına yaralayıcı bir müdahalede bulundu. (Fanatik)



Fatih Doğan: Kırmız kartı doğru karar

Bu mağlubiyet, benim terazimde Luyindama'ya yazmaz. Montero'ya uçan tekmeye kalkan ve takımını 35 dakika 10 kişi bırakan Diagne'ye yazar. Cüneyt Çakır hocanın kırmızı kartı doğru karar. Özellikle ilk yarıda 2-3 tane sarı kartlık pozisyonlara ya çok toleranslı davrandı ya da görmedi. (Sabah)

Erman Toroğlu: Diagne atılmalıydı

Diagne atılır mıydı? Kesinlikte evet. Kafaya oynama mesafesine tabanı sokarsan olacağı bu. Hakem kırmızı kartta bence doğruydu. Bazı ikili mücadelelerde iki takıma da eşit davrandı. İki yardımcısı onu iki yerde yanlış yönlendirdi. (Sabah)



Ahmet Çakar: Cüneyt Çakır hayatının en kötü maçını yönetti

Aslında maç pekala berabere bitecekken, bir kırmızı kart yani Diagne'nin atılması, bütün oyunun kontrolünü ve baskıyı Beşiktaş lehine çeviriverdi.  Hakem Cüneyt Çakır hayatının en kötü maçını yönetti. Adeta uyuşmuş gibi toplar çarpıyor, fauller yanlış, kararlar gecikmeli geliyor ama Diagne'ye gösterdiği kırmızı kart da haklı. Lakin ilk yarıda Arda ile Rosier'e mutlak göstermesi gereken kırmızı kartlar es geçildi.

Sonuç olarak dün geceki derbi için şunu söyleyebiliriz; hakemin skora katkısı yok ama Cüneyt Çakır'ın kariyerindeki en kötü maçlarından biriydi. (Sabah)



Şansal Büyüka: Kırmızı kart doğru karar

- Bu maçta hakem kararlarından iyi bir öykü çıkacaktır. Cüneyt Çakır ve yardımcıları, kritik ikili pozisyonların tamamına yakınında ters kararlar verdiler, iki tarafın da tepkisini çektiler.
-Cüneyt Çakır demişken... Yeni imajının kendini en az 8-10 yaş daha fazla gösterdiğinin farkında değil mi? Sıfıra tıraşlanmış kafa, uzatılmış ak sakallar... Başka bir gündemi yoksa, hızla eski haline dönmeli...
-Galatasaraylılar, “Rosier niye atılmadı?” derlerse haklı bulurum. “Diagne niye atıldı?” derlerse haklı bulmam. Diagne ayağını topa kaldırıyor ama, sonrasında çekmiyor ve tabanı gidip Montero‘nun kafası ile buluşuyor. Kırmızı bana göre doğru karar... (Milliyet)

Kemal Belgin: Cüneyt Çakır ağır bir karar verdi

Tabii bu maçın analizini yazarken Diagne’nin kırmızı kartına da yorum yapmadan olmaz. Bana göre Cüneyt Çakır, biraz ağır bir karar verdi. Bu pozisyon tipik bir sarı kart pozisyonu idi. İki rakip futbolcu yüz yüze karşılıklı, bir tanesi topa sahip olma adına yüksek bir ayak uzatma yapıyor, savunan da kafayla işin içine dalıyor. (Türkiye)



Serdar Ali Çelikler: Cüneyt Çakır için maalesef iflas noktası 

Futbol oynamak isteyen 2 takıma karşı onlara oyun oynatmamak için çırpınan bir hakemin maçını izledik. Dünya Kupası'da yarı final, Şampiyonlar Ligi'nde final yönetmiş bir hakemin çöküşünü izliyorduk bir süredir. Bu maç Çakır için maalesef iflas noktası oldu.

• Arda - Josef mücadelesinde kırmızı gerekirken sarı verdi.
• Rosier 2. sarıdan atılmalıydı; onu atması gerektiğini bildiğinden 1 pozisyon öncesine gidip bambaşka bir faul verdi.
• G.Saray'ın çok ciddi tehlikeli olabilecek bir kontratağını faul nedeniyle kesti.
• Zaten her iki takım için de tehlikeli olabilecek her ama her atağı daha başlamadan bitirdi.
• Diagne'ye gösterilen kırmızı kart tamamen yanlıştı. Bir kere sahipsiz topa ulaşmaya çalışan 2 oyuncunun mücadelesi idi ve Diagne topa dokunmuştu. Montero da topa müdahale etmek için hamle yapmıştı ama Diagne daha erken topa dokunduğundan onun ayağı ile Montero'nun kafası temas etti. Kırmızı olmazdı.

Sonrası yine eyyam yine eyyam. (Habertürk)

Ali Kunak: Cüneyt Çakır dün akşamı kazasız atlattı

MHK’nın Erkan Özdamar’ı görevden alış şekli hakemler üzerinde tedirginlik yaşattı. Gündüz oynanan maçlarda hakemlerde bunun tedirginliği vardı.
Cüneyt Çakır, tecrübesi ve kariyerinden dolayı zorlu bu derbide rahat ve oyuna hâkimdi.
13’te Arda’nın, Josef’e ayak tabanı ile girişine sarı kart gösterdi. Kırmızı olmazdı, çünkü Arda’nın dizi kırıktı, hareketinde şiddet ve acımasızlık yoktu.

Diagne sakınmadı

59’da Diagne’nin ayağı futbolda kabul görmeyecek bir şekilde Montero’nun kafasına gelince Çakır, haklı olarak kırmızı kartını kullandı. Diagne’nin bacağı dikti, sakınmaya niyeti yoktu. Topa dokunmuş olması onu kırmızı karttan kurtarmazdı.
Hakemlerin son derece kötü yönetildiği ve dengelerinin bozulduğu bir dönemde böylesine bir maçı oyuna tamamen hâkim olup, sadece bir - iki sarı kart ve faul hatası ile tamamlamak başarıdır. Cüneyt Çakır dün akşamı kazasız atlatmıştır. (Türkiye)

YORUMLAR 69
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Gs zamaninda gol krali olmus Gomis gibi bir oyuncunun maasina zam yapmamak icin gonderdi.Baslarina gelecek varya.Gittiler,Diagne ye 15-20 milyon euro verdiler.Sonra Adem Buyuk,Romen oyuncu getirdiler derken bitmis tukenmis Falcao ya 30 milyon euro verdiler.50 milyon euro yu cop ettiler.Ellerinde Gomis'i tutmak yerine ne hallere dustuler.Bu Diagne denilen adam bizim ligden baska yerde oynayamaz.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Malatyaspor-Rizespor macini izledim.Hakem en az 250 defa duduk calip oyunu faul var diye kesti.Adem Buyuk en az 150 defa faul aldi.Az birisi ona dokunsa atiyo yere kendini.Pacali horoz gibi hic durmadan hakemle,rakibiyle ugrasiyor.Futboldan bir ara nefret ettim.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim futbolcular cok nazik.!!Azicik dokundugun zaman kendilerini yere atip gozleri direk hakemi ariyor.!!Hem oyle bir bagiriyorlarki,sanki kolu bacagi kirilmis gibiler.!!Tabi hakem zirt oyunu durdurur.90 dakika futbolun 80 dakikasi fauller ile yerde yatmalarla geciyor.Bazi takimlarin sadece takdigi amaci futbol oynamak degil,rakibi durdurmak.!Edirne'den oteye gectigimiz zaman orada erkeklerin oynadigi gercek futbol var.Evire cevire bizimkileri yenip eve postaliyorlar.
    Cevapla
  • zonguldakli 3 yıl önce Şikayet Et
    besiktasliysan hakemide yeneceksin...
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    çakır maçın çok önüne geçti.. her iki takım ayağa bastı diyor.. bizim ayağa bastıklarımız sarı bjknınkı fol bile sayılmadı hele oğulcanın pozisyonunda adam gole gidiyor maçı durduruyor şaka gibi bıraksana avantaja.. diagnenın pozisyonunda terim sınırlı oldugu ıcın oyle dedı topa dokunan diagne adma bile bile kafaısnı eğerek gelıyor.. top kımdeydı kım dokundu boy farkı bunlaır göz önünde bulundurmak laızm vara baksa iptal ederdi vara bakmadı.. ve 10 kişi kalan biz değil 30 dakkada bjk olmalıydı 2ci sarıdan
    Cevapla
  • Mulayim 3 yıl önce Şikayet Et
    180 cm yükseklikteki top kafa topudur, oyuncu isterse 3 m boyunda olsun. Ve topa aynı anda çıkmışlar, milisaniye fark ile Diagne dokunmuş, bu birşey değiştirmez, ne kırmızı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle