Suns'ın serisi play-off'a yetmedi

Suns'ın serisi play-off'a yetmedi
Orlando'da devam eden NBA heyecanında sekizinci sıra için mücadele eden Portland, Brooklyn karşısında son topta galip geldi ve play-in'e avantajlı girmeye hak kazandı. Şu ana kadar bu organizasyonda yenilgisi bulunmayan Phoenix ise yine kazanmasına rağmen, 10. basamakta kaldı ve sezona nokta koydu.

Orlando yerleşkesinde süren NBA heyecanında batı konferansında belirleyici iki maç oynandı.. Play-off'taki son koltuk için mücadele eden Portland, Memphis ve Phoenix sahaya çıkarken, avantajlı konumdaki Portland Trail Blazers galibiyete uzanarak normal sezonu sekizinci bitirdi.

Damian Lillard önderliğindeki Portland, baştan sona çekişmeye sahne olan maçta Brooklyn Nets'i son topta yendi. Caris LeVert'ün Brooklyn adına son hücumu baskete çevirememesi neticesinde, Portland karşılaşmayı 134-133 kazandı. 42 sayı - 12 asistle maçı tamamlayan Damian Lillard yine takımı adına ön plandaki isim olurken, CJ McCollum da 25 sayı - 7 asist üretti.. Bu turnuvaya özel getirilen play-in maçlarına avantajlı başlayacak olan Portland, dokuzuncu sıradaki Memphis'le cumartesi günü karşı karşıya gelecek. Bu maçı Lillard ve arkadaşları kazanırsa play-off'taki son takım olmayı başaracaklar, Memphis'in kazanması halinde ise karar verici maç pazar günü oynanacak.

Orlando fanusundaki turnuvanın en başarılı takımı Phoenix ise bu organizasyonu 8'de 8 ile tamamlamasına rağmen sezona noktayı koydu. Dallas ile karşılaşan Monty Williams'in öğrencileri, kazanıp Portland'ın da kaybetmesi halinde bu görkemli seriyi play-off'la taçlandırma şansı yakalayacaklardı. Devin Booker önderliğinde ilk yarıdan itibaren farkı çift haneye çıkaran ve karşılaşmayı da 128-102 kazanan Phoenix, 34 galibiyetle sezonu 10. sırada tamamladı.

Devin Booker maçı 27 sayı - 7 ribaund - 5 asistle tamamlarken, toplam altı isim skora çift haneli katkı verdi.