Anlık Bildirim

Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait Bayraktar TB2 SİHA düşürdüğü iddiası yalanlandı

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'a ait Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) düşürdüğünü iddia etmiş ve bazı görüntüler paylaşmıştı. Bu iddia ve görüntüler yalanlandı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait Bayraktar TB2 SİHA düşürdüğü iddiası yalanlandı Tam Boyutta Gör

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri Shushan Stepanyan, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan’a ait 5 adet insansız hava aracını düşürüldüğünü açıkladı. Stepanyan bu iddiasını destekleyen bazı görüntüler paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Bayraktar TB2 SİHA’nın CMX-15 FLIR sistemi ile HAROP tipi kamikaze İHA'nın bazı parçaları görülüyor.

Ancak görüntülerde Bayraktar TB2’ye ait sadece bir FLIR’ın ve birkaç motor parçasının bulunması, başka bir kanıt sunulmaması iddianın doğruluğuna gölge düşürdü ve tartışma yarattı. Ermenistan tarafından gösterilen FLIR sisteminin daha önce Suriye veya Libya’da düşen bir Bayraktar TB2’ye, HAROP ile ilgili parçaların ise Ermeni Ordusunu hedef alan bir sistemden geriye kalan parçalara ait olduğu düşünülüyor.

Bayraktar TB2'ye ait FLIR'in Ermenistan'ın eline nasıl geçtiği sorusua yanıt ise bazı iddiaları doğuruyor. Rusya'nın Libya ve Suriye'de düşmüş Bayraktar TB2 SİHA parçalarını ele geçirmiş olabileceği ve Ermenistan'a algı yaratması amacı ile bu İHA'nın FLIR'ini ve bazı motor parçalarını vermiş olabileceği savunma uzmanları tarafından düşünülen bir olay. 

Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait Bayraktar TB2 SİHA düşürdüğü iddiası yalanlandı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10043 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
azerbaycan, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim