Dolara karşı harekete geçiyorlar! Plan bugün açıklanıyor

Avrupa Birliği, finansal risklerden korunmak için euronun uluslararası rolünün güçlendirilmesini hedefleyen planını bugün açıklayacak. Bu plan, dolara olan bağımlılığın azaltılmasının gündeme gelmesine bağlı olarak ortaya çıktı.

Dolara karşı harekete geçiyorlar! Plan bugün açıklanıyor
Dolara karşı harekete geçiyorlar! Plan bugün açıklanıyor
GİRİŞ 19.01.2021 09:03 GÜNCELLEME 19.01.2021 09:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan planda, İran, dijital sektör vergileri, Kuzey Akım 2 gibi konularda ABD ile karşı karşıya gelinmesinin ardından dolar olan bağımlılığın azaltılmasının gündeme geldiği kaydedildi.

 

 

Trump döneminde uygulanan yaptırım politikalarına da dikkat çekilen çalışmada 3. ülkelerin tek taraflı yaptırımlarının dolara olan bağımlılık nedeniyle dış politikada istenen hedeflere ulaşılmasının önüne geçtiği kaydedildi.

Habere göre, plan için hazırlanan taslakta aynı zamanda dış anlaşmalarda ince eleyip sık dokunmasının hedefleneceği belirtildi. Euronun uluslararası alanda daha fazla kullanımının destekleneceği belirtildi.

 

Avrupa Birliği, (AB) ABD dolarının hakimiyetini azaltma ve AB'yi finansal risklerden korumak için euronun uluslararası rolünün güçlendirilmesini hedefleyen planını bugün açıklayacak.

Bloomberg News'un elde ettiği taslağa göre AB Komisyonu tarafından açıklanacak plan, AB'nin ekonomik ve finansal esnekliğinin euronun mimarisinin desteklenmesi ve yeşil finansman gibi büyüyen piyasalar yoluyla nasıl güçlendirebileceğine ortaya koyuyor.

 

YORUMLAR 13
  • İBRAHİM TAŞTAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Doların hakimiyetinin bitmesi için amerikanın dahil olduğu bir savaş olmalı ve amerikanında savaş sonunda yerle bir olup dağılmasıyla olur. Ama şu da varki para baronları doların yerine başka parayı hazırlarlar. Yine kazanan onlar olur.
    Cevapla
  • gerçek altındır 3 yıl önce Şikayet Et
    ortak para birimine geçilmeli ve bu para altın gibi olmalı herkes istediği kadar basmsa bile maliyeti altn olarak aynı olmalı ki zaten altın olursa para atıyorum 1 gr halinde ülkeler kafalarına göre basamaz altın miktarı sınırlı zaten ülkeler bassa bile altın parayı maliyeti her yerde üç aşağı beş yukarı aynı olur tek gerçek para altın olur kapıt gibi düşük maliyetle basılamaz altın + digital hesap olmalı
    Cevapla
  • Asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ve Amerika arasında yapılan anlaşmaya göre ki Londra da olmuştur bu anlaşma, açın bakın, ticarette dolaşımı kabul edilen tek para dolardır bundan kaçış yoktur. ne ruble ne yen. sanal para dediklerinizde zaten esas olarak amerika menşeilidir. kontrol onlardadır.
    Cevapla
  • yerlioğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    altından buğdaya,bitcoinden euroya,dünyadaki sanal ve gerçek tüm maddelerin değeri dolar karşılığı olarak ölçülür buda doları tek yapar. ABD'de karşılıksız basılır. tüm dünyaya bedeli karşılığında servis edilir. yani kağıt mürekkep maliyeti ile ülkeler satın alınır. dünyada bunu kabullenmiştir. ironiktir ama biz bile (dolara karşıyız ya) bir varlığımızı satacak olsak, karşılığı honduras parası verseler alırmıyız acaba ? yurt dışına TL ile çıksak kaç ülkede paramızı harcayabiliriz? ve bu düzenin değişmesi kolay değildir. özetle yakın bir gelecekte dolar da bir değişiklik olması mümkün gözükmüyor. ama her şeyin doğrusunu ancak Allah cc. bilir.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Doları bitirip dijital paraya geçecekler. Dikkatli hareket etmek lazım. Tamamen dijital para her sahtekarlığa açık olur
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ancak ! dijital paraların bile karşılığı dolar olarak ölçülüyorken. bankadan dijital paranı çekerken sana dolar olarak veriyorlarken dolar nasıl bitebilir?
    Cevapla
  • Bjk56 3 yıl önce Şikayet Et
    Doların sonuna az kaldı bu sene sonuna kadar yerle bir olack vaesa satın ve kaçının
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle