Köşeye sıkışan Avrupa'nın yeni taktiği! Koronavirüsü bahane ediyor

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, Avrupa'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını bahane ederek kendi pazarını bir süreliğine korumaya çalıştığını belirtti.

Köşeye sıkışan Avrupa'nın yeni taktiği! Koronavirüsü bahane ediyor
Köşeye sıkışan Avrupa'nın yeni taktiği! Koronavirüsü bahane ediyor
GİRİŞ 07.06.2020 09:16 GÜNCELLEME 07.06.2020 09:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Samsunlu, Almanya'nın ulusal gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung'a (FAZ) verdiği röportajda, havacılık sektörünün durumu ve İstanbul Havalimanı'nın planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin seferlerin başlamasıyla ilgili tutumlarına değinen Samsunlu, "Bence Avrupa, koronavirüs pandemisini bahane olarak kullanıyor ve kendi pazarını bir süreliğine korumaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Samsunlu, mart ayı sonunda ara verilen uçuşlara kaldığı yerden devam etmeleri gerektiğini belirterek, salgın sonrası havacılık sektöründeki gerileme ile ilgili kötümser tahminleri olmadığını kaydetti.

 

 

Salgının ikinci dalgası olmadığı takdirde 2021 yılının sonuna gelindiğinde 2019 yılı seviyelerine tekrar ulaşılabileceğini ifade eden Samsunlu, salgın sürecinde İstanbul Havalimanı'nın üçüncü bağımsız pistinin tamamlandığını, yılın ortasında tam vaktinde açılacağını bildirdi.

Kadri Samsunlu, "150-200 milyon yolcu hedefimizden vazgeçmiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İşlerin sadece 18 ay ertelendiğini, "hub" havalimanlarının koronavirüs salgını sürecinin potansiyel kazananları olduğunu düşündüğünü aktaran Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nın büyüklüğü sayesinde, yolcuların güvenliğini daha kolay sağlayabileceklerini vurguladı.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı'na gelen her yolcuya Kovid-19 testi yapılacağını, 2 saat içinde testlerin sonuçlanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 10
  • Ayarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçuşlar durduruldu ekonomi dibe vurdu... Avrupa Birliği kemer sıkma politikaları yutuyor... Türkiye uçuşları başlatma konusunda geç kaldı... Avrupa'da yaşayan gurbetçi ve çalışanları n ulkeyedonmesi gerek.ama korona korkusunun bertaraf edilmesi gerek... Avrupa'da yaşayan gurbetçi ler cenazesi ni bile Türkiye ye kargo uçakları ile gönderiyor.devletimizin deniz, Kara ve hava yollarının açmasını dört gözle bekliyoruz...
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi usal pazarini buyutmeli
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi usal pazarini buyutmeli
    Cevapla
  • Türk Zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile Beraber Diger Türk Cumhuriyetlerini de icine alan Yeni ekonomi ve siyasi pazar kurulsun
    Cevapla
  • Ihl havalimani taksi 3 yıl önce Şikayet Et
    Buyumemizi kimse engelleyemez
    Cevapla
  • hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yil 170 milyar dollar jredi taksidi ödenmeli nasıl büyüyecen???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle