Makas daha da açılabilir

Yakir MİZRAHİ Köşe Yazısı
28 Temmuz 2020 Salı

Süper Lig’de yeni bir şampiyonumuz var artık; Medipol Başakşehir. Altı senedir ligin ilk dört sırasında kendisine yer bulan, iki yıldır da şampiyonluğu altın tepsiyle Galatasaray’a armağan eden turuncu - lacivertli takım sonunda ipi göğüslemeyi başardı. Futbolseverlerin gündemine ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbol takımı olarak giren son şampiyon, 2014’te isim değiştirerek Başakşehir Futbol Kulübü adını aldı. İstikrarlı çizgisiyle rakiplerinin her daim çekindiği bir takım kimliğindeki turuncu - lacivertliler, Süper Lig’in altıncı farklı şampiyonu unvanıyla kayıtlara geçmeyi başardı.

Peki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın havlu attığı; Trabzonspor’un ise nefesinin yetmediği sezonda Medipol Başakşehir nasıl şampiyon oldu, şampiyonluğa giden yolda hangi adımları attı? Kulüp yönetimi öncelikle Abdullah Avcı’nın ardından çok kıymetli bir teknik direktörü göreve getirdi. Daha önceki deneyimlerinde Elazığspor, Göztepe ve Akhisar Belediyespor ile mevcut takım ölçütlerinde önemli başarılar elde eden Okan Buruk’u başa getiren Başakşehir yönetimi, eldeki uluslararası deneyimi yüksek kadronun gönlünü hoş tutmasını bildi. Zamanında ödenen maaşlar, oyuncuları saha içinden uzaklaştıracak, konsantrasyonu dağıtacak hiçbir unsura mahal bırakmamaları, hâlihazırda başarılı olan kulüp yönetiminin yansımaları oldu. Eldeki kaynakların doğru değerlendirilmesi, kadro için ayrılan bütçede aşırı dengesizliklerin gözlenmemesi de Başakşehir’in başarı kapısını açan anahtarlarıydı.

Bundan sonra ne olacak? Zaten çok başarılı bir şekilde yönetilen kulübün kasasına Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkı elde ettiği için 35 milyon Euro civarında bir para girecek. Türkiye Futbol Federasyonundan da şampiyonluk primi elde edecek Başakşehir’in kasası dolmaya devam edecek. Bununla birlikte; Altınordu’dan 750 bin Euro karşılığında transfer ettiği Cengiz Ünder’i 13,5 milyon Euro’ya Roma’ya satan, oyuncunun bir sonraki transferinden de yüzde 20 pay alacak Başakşehir, bugünlerde milli futbolcunun 60 milyon Euro’ya Napoli’ye transfer olmasını bekliyor. Transferin resmiyet kazanması halinde Başakşehir’in kasasına 12 milyon Euro daha girecek. Bununla birlikte takımın yıldızlarından İrfan Can Kahveci’nin adı da Avrupa kulüpleriyle çok ciddi şekilde anılıyor. İrfan Can’ın da çift haneli milyon Eurolar karşılığında başka bir takıma transfer olması halinde, Başakşehir’in diğer takımlarla arasındaki makas biraz daha açılacak gibi görünüyor.

Evet, Başakşehir’in çok fazla seyircisi yok. Evet, Başakşehir’in çok fazla sempatizanı yok. Evet, Başakşehir sempatik de bir takım değil... Ama birçoğumuzun desteklediği sarı - kırmızı - lacivert - siyah - beyaz renklerden çok çok daha iyi yönetildikleri kesin. Öyle olmasa altı yıldır ilk dört içinde yer almak ve sonunda bu süreci şampiyonlukla taçlandırmak hayâl olurdu...

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün