“Ukrayna Yahudi klanın işgali altında”

Ukrayna’da çarşamba günü aşırı sağcı grup, savaş sırasında Nazilerle işbirliği yapanları anmak için yürüdü. Yürüyüşte antisemit sloganlar dikkat çekti.

Dünya
15 Ekim 2020 Perşembe

Ukrayna’nın Kyiv kentinde gösteri yapan beyaz üstünlüğünü savunan aşırı sağcı grubun, “Ukrayna’yı Yahudiler işgal etmiş, soyuyorlar” şeklinde sloganı, ülkenin Yahudi asıllı Başkan’ı Vlodymyr Zelensky’i hedef alıyordu. Ultra-ulusalcı grup, kendini savaş zamanında Adolf Hitler’in yanında Kızıl Orduya karşı savaşan Nazi işbirlikçileri ile özdeşleştiriyor ve beyaz üstünlüğünü savunuyor.

Grubun taşıdığı pankartlardan biri de Yahudi asıllı Başkan Vlodymyr Zelensky’nin ofisinin bulunduğu caddeye asıldı. Dev boyutlu pankartta “Ukrayna’nın Vova Zelensky’nin Dnipro Yahudi klanı tarafından işgalinin ve soyulmasının birinci yıl dönümü” yazıyordu. Dnipro, Ukrayna’nın doğusunda kalan ve Yahudi nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bir şehir.

Aşırı ırkçılığı teşvik eden yürüyüş ve açılan pankartlar Ukrayna Yahudi Cemaatleri Başkanı Mikhail Tkach tarafından kınandı. Tkach hareketi kışkırtıcı olarak niteledi ve yetkilileri sorumluları cezalandırmaya çağırdı.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün