Dyson 10 günde solunum cihazı tasarladı

Vakumlu temizlik cihazları ile ünlü İngiliz Dyson şirketi, İngiliz Devletinin isteği üzerine 10 günde yeni tip bir solunum cihazı geliştirdi.

Dünya
27 Mart 2020 Cuma

İngiliz milyarder James Dyson tarafından kurulan firma, 10 bin solunum cihazı üretmek için harekete geçti.  Dyson firması ilk prototip modeli tasarladı ve üretti. Şimdi seri üretime geçmek için çalışmalar yapılıyor.

James Dyson’ın çalışanlarına hitaben yazdığı ve CNN tarafından yayınlanan mektupta şunlar yazıyordu: “Solunum cihazı durumu ağır olan, kendi kendine nefes alamayan hastaları hayatta tutmak için. İngiltere’de ve dünyada bu salgında en çok ihtiyaç olan bu cihazların sayısı yetersiz gelmekte.”

 

Dyson’dan yapılan açıklamada, yeni tasarımın özellikle korona virüsün yarattığı komplikasyonları düşünerek tasarlandığı ve adının da CoVent olduğu belirtildi. Şirket ayrıca, yeni modelin tasarımında, seri üretiminin daha hızlı olmasının da dikkate alındığı ve çok yakında ilk partilerin teslim edileceğini bildirdi.   Serveti yaklaşık 10 milyar dolar olan James Dyson,  yaklaşık 5000 adet solunum cihazını da salgın ile savaşan uluslararası yardım kuruluşlarına ücretsiz verecek.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün