Korona ABD, İsrail ve Avrupa’da tanınmış Yahudi liderleri de vurdu

Dünyanın önde gelen pek çok Yahudi lideri, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü pandemisi sebebiyle ağır rahatsızlanırken, bir kısmı da yaşamlarını yitirdi.

Dünya
24 Mart 2020 Salı

Cuma günü, İsrail’in gönüllü ambulans servisi United Hatzalah, başkanı Eli Beer’in, oksijen makinesine bağlanarak uyutulduğu bildirildi. United Hatzalah’dan yapılan açıklamada, iyileşmenin yavaş olsa da tam olarak gerçekleşeceğine inanıldığı söylendi. Beer’in uyutulmasına iki haftaya kadar bir süre devam edilecek.

Diğer yandan, Florida’nın en kalabalık cemaatine sahip sinagoglarından Shul of Bal Harbour’ın hahamı,  mahkumlar, ordusu personeli ile diğer cemaatlere de hizmet veren Aleph Institute’un kurucusu Sholom Lipskar’ın test sonuçlarının pozitif çıktığı da açıklandı. Hahamın sağlık durumunun iyi olduğu, hastalıkla ilgili sıkıntılarının hafif olduğu bildirildi.

İngiltere’de yayınlanan Jewish Chronicle’da yayınlanan habere göre, Fransa’nın ileri gelen Habad liderlerinden André Touboul da, virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Touboul, Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarınca gerekli Yahudi cenaze gelenekleri yerine getirilmeden toprağa verildi. Fransız Hasidik gazetesi Hassidout’a bir açıklamada bulunan ailesi, tüm yas tutanlardan karantinada kalmalarını ve böylece herkesin sağlığını koruması isteğinde bulundu. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da, “André Touboul’un kaybını öğrenmekten derin üzüntü duyuyorum. Kendisini iyiliği ve profesyonelliği ile hatırlayacağım. Tüm destek ve taziye dileklerimi ailesine, dostlarına ve okul topluluğuna iletiyorum” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün