Yavaş, Gökçek’i utandırıyor!

29 Ekim’de Ankara’da dev bir açılış var. Açılışın ‘dev’liği projenin büyüklüğünden değil öneminden geliyor.

Haberin Devamı

Çubuk 1 Barajı rekreasyon alanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla ihya ediliyor.

Yıllar boyu süren savaşlardan sonra Türkiye’nin yokluk yıllarında yapılan ilk barajı olan Çubuk Barajı, Atatürk gibi bir ‘dâhi’nin bizzat yönetiminde yapılmış yıllarca Ankara’ya hem rekreasyon alanı olarak hizmet vermiş, hem de Ankara’nın su ihtiyacını karşılamıştı.

1929 yılında yapımına başlanan ve 7 yılda tamamlanan Çubuk Barajı, Atatürk’ün sadece iyi bir asker olmadığının görülmesi açısından çok önemlidir. Çubuk Barajı, Cumhuriyet’in ilk eserlerinden biri olarak milli birlik ruhunu yansıtmaktadır ve bugün dönemsel olarak bu ‘ruh’un yeniden canlandırılması için Çubuk Barajı, bir rekreasyon alanından, bir barajdan çok daha önemlidir.

Atatürk’ün baraj yapımı sırasında inşaatı denetlerken, gelip giderken oturduğu yapı yıllar içinde ‘Atatürk Evi’ olarak ziyaretçilere açılmış ancak Melih Gökçek’in başkan seçilmesinden sonra sadece içinde ‘Atatürk Evi’ olduğu için rekreasyon alanı da kaderine terk edilmişti.

Haberin Devamı

25 yıl aradan sonra Çubuk Barajı belediye iştiraki ANFA şirketi yetkililerinin büyük çabasıyla temizlendi. Öyle ki 25 yılın çöpü-molozu 2000 kamyonla atıldı. 1000 dönümlük bir araziye sahip Çubuk Barajı rekreasyon alanı temizlendi, binlerce ağaç ve bitki dikildi, yollar yapıldı. Atatürk Evi aslına uygun olarak restore edildi.

Mansur Yavaş’ın bütün hizmetleri bir yana, tarihsel bir öneme sahip rekreasyon alanının 29 Ekim’de açılacak olması anlayanlara çok önemli mesajlar veriyor.

Aslı Baykal açıklama yaptı

‘BÖLÜNME, DEMOKRASİ VE CUMHURİYETİMİZE ZARAR VERİR’

SON günlerde basın organlarında yeni bir parti kuracağım yönünde çıkan bazı haberler dolayısıyla bir açıklama yapmak istedim.

CHP, devletimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün kurduğu büyük bir misyon partisidir. Hiç şüphe yok ki, Cumhuriyet’i kuran partidir. CHP’nin misyonu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar bağımsız bir devlet olarak yaşatmaktır.

Ben kendisini bu büyük ideale adamış bir ailenin, bir babanın kızıyım. Deniz Baykal’ın kızıyım. Akademik kariyerimin ardından yaşamımın bu anında ve gelecekte bu büyük mirasın sarsılmaz savunucusu olacağımdan kimsenin kuşkusu olmaması gerekir.

Haberin Devamı

Ülkemizin büyük tehditlerle yüz yüze olduğu bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin CHP’ye her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz.

CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım. Aslı BAYKAL

‘ADIM KULLANILAMAZ’

‘HALK Partisi’ adıyla bir parti kurulacağı, benim de kurucular arasında yer alacağım şeklinde bir kulis bilgisine yer verdiniz. CHP üyesi olarak siyasete devam ettiğimi, haberin gerçek dışı olduğunu belirtmek isterim. Gerçek dışı kulisin kaynağı olarak gösterdiğiniz kişiyle uzun süredir herhangi bir görüşmem olmadı.  Bu uydurma parti konusunda Baykal ailesinin ve benim adımı kullanma hakkı kimse de yoktur.

Haberin Devamı

Mustafa ÖZYÜREK-Eski CHP sözcüsü ve milletvekili

FETÖ’CÜ İDRİS NAİM’İ ORDU’YA KİM ADAY YAPMAK İSTEDİ?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia ederken AKP’li eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gündeme getirilmek istenmiş ancak FETÖ’cü diye adaylığı gerçekleşmemişti.

Bu kez CHP’li Seyit Torun, Şahin’i yine Ordu’dan CHP’ye aday yaptırmak istedi. Ancak büyük tartışmalardan sonra bu ‘niyet’ gerçekleşmedi.

Bu adaylığı Seyit Torun’a kim getirttirdi? CHP de İYİ Parti gibi sorgulama yapmalı.

İDARİ YARGIDA ÖRNEK BİR KARAR: SOMA’DA 2 BAKANLIK DA SORUMLU

Haberin Devamı

2010 tarihinde meydana gelen ve 301 işçinin öldüğü Soma maden faciasında Danıştay 10. Daire Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da sorumlu olduğunu belirledi. Bakanlıkların sorumlulukları ile ilgili emsal nitelikte bir Danıştay kararı öncesi, İzmirli avukat Cihan Türsen, sadece taşeron firmanın değil, faciadan ilgili bakanlıkların da sorumlu olduğu iddiası ile açtığı tazminat davasında, Manisa 2. İdare Mahkemesi 2014/761E, 2016/41K no’lu dosyada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı kusurlu bulmuştu.

Bakanlıkların temyizi sonrası Danıştay 10. Dairesi 2016/15139E, 2020/2446 K. sayılı kararında, “İdarenin yürütmekle görevli olduğu bir hizmetin kuruluşunda, düzenlenişinde veya işleyişinde nesnel nitelikli bozukluk, aksaklık veya boşluk olarak tanımlanabilen hizmet kusuru, hizmetin kötü işlemesi, geç işlemesi veya hiç işlememesi hallerinde gerçekleşmekte ve idarenin tazmin yükümlülüğünün doğmasına yol açmaktadır” gerekçesi ile 301 işçinin öldüğü maden kazasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kusurlu olduğu yönündeki yerel mahkeme kararını onadı. Tazminat miktarları konusunda, hukuk mahkemeleriyle eşdeğer tazminat miktarı gerekeceğini belirten Danıştay sadece Soma’da değil, bakanlıkların meydana gelen sonuçlardan sorumluluğu konusunda emsal bir karar ortaya koydu. Bakanlıkların sorumlu olması halinde, bakanlıklardaki bakan dahil tüm yöneticilere de rücu edilebilecek sonuçları nedeniyle Türk idari yargı sisteminde yeni bir sayfa açıldı.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

GAZ rezervi bulduk diye sürekli sözde müjde veriyorlar, gaz fiyatlarında değişen ne peki? Bu ‘keşiflerin’ vatandaşa bir yararı olmayacak mı? M.A.

DİYANET “Sigara haram” demiş gene. Rüşvet, hırsızlık, dul-yetim hakkı, tecavüz, cinayet... Bunlar Diyanet’in ilgi alanına hiç girmedi. P. S.

Yazarın Tüm Yazıları