Atatürk’e saldırmanın dayanılmaz hafifliği

Atatürkçü Düşünce Derneği, Orhan Pamuk’un son romanındaki Atatürk’ü küçümseyen ifadeler nedeniyle sert bir açıklama yaptı. Açıklamada özetle şöyle deniliyor:

Haberin Devamı

“Sözde, ‘Edebiyatçı-aydın’ unvanıyla, bulunduğu konumu borçlu olduğu devletin kurucusunu küçümseyen, kitaplarında satır aralarına gizlediği ifadelerle, betimlemelerle, dünyanın saygıyla andığı, hayran kaldığı Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmanın dayanılmaz hafifliğini iliklerine kadar yaşayan Orhan Pamuk, ‘Veba Geceleri’ isimli son kitabında da aynı ruh halini dışa vurmuştur.

Milletini ve kurtarıcısını küçümseyerek aydın olunmaz. ‘Aydın’ olmak sorumluluk ister. Aydın, üç kuruşluk kelime oyunlarıyla birilerinin ruhunu tatmin ederek alkış bekleyen biri değildir. Orhan Pamuk ve daha nice ‘sözde aydın’lara duyurulur.”

DOĞRUCU DAVUT’LARIN ÖRGÜTTE İŞİ YOK ARTIK
AKP, CHP’Yİ BOZDU!

KÖŞEMİZDE dün ‘Muameleci yeniden seçildi’ başlıklı yazımızda “CHP’de yarış, eleştiri yoktur, aday da yoktur! Buna demokrasi mi diyeceğiz?” diye sorgulamış, CHP tüzüğüne atıfta bulunmuştuk. Gerçekten siyasetçiler bu kadar umursamaz mı oldular! Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, “Elinden tutup getirdiği Rıza Akpolat’ı kulağından hiç çekmez mi?” Teşkilattan sorumlu Seyit Torun örgüte karşı neden bu kadar duyarsız oluyor?

Haberin Devamı

Peki buna demokrasi mi diyeceğiz, diyerek CHP tüzüğüne atıfta bulunmuştuk ama hiç yararı yokmuş. Dünkü yazımız üzerine İzmir’de benzer tartışmalar olmuş!

Üç yıldır İBB Başkanı Tunç Soyer ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in hazırladığı listeler, CHP grubuna geliyor ve Meclis üyeleri sorgulamadan sadece “evet” demek zorunda kalıyorlar. Çünkü, örneğin İmar Komisyonu’na ve Plan Bütçe Komisyonu’na aday olmaya kalkanlar hemen azarlanıyor; “Grubu bölmeyin” uyarısıyla karşılanıyor. Ne zamandan beri, CHP tüzüğünü uygulamak bölücülük oldu? Yine Bakırköy’den Urla’da aday gösterilen Av. Taner Kazanoğlu adaylıklarda “seçim” yapılmasını önerdi, ancak dinleyen olmadı kendisini.

İzmir’de gazetecilerin kendisine, karşı çıkışları nedeniyle “Doğrucu Davut” demeleri ilginç.

Soru şu; üç yıldır atama ile yapılan sözde seçimler partiye ne kazandırıyor? CHP’li siyasetçiler, “Parti içi demokrasi artık yok, biz nasıl kuralları işleteceğiz? Her ilin bir tek adamı var; ne acıdır ki bu artık siyaset değildir. Bizi siyasetten soğutuyorlar. AKP’dekiler gibi biatçı yapıyorlar. Olmak istemeyenler de dışlanıyor” diyorlar.

Haberin Devamı

KOCA ÜLKE NEDEN DEBELENİYOR?

“Bu ulus kendinin Türk olduğunu ulusal maçlarda anımsayan garip bir toplum. O zaman, bayrak, marş, ‘Türkiye, Türkiye’ diye haykırışlarının bini bir para. Bu ilkelleşmedir. Yozlaşma da denebilir. Toplumu dünyadan soyutlayan ilkel düşünceler olduğuna inanmak gerek.

(...)

Türkiye, Amerikalı gibi gökdelen yapıyor. Paralel bir iş. Ama plan yapamıyor. Okullar ve üniversiteler artıyor. Fakat öğretim düzeyi düşük. Kaldı ki, Amerika’da her 80 milyon nüfusa 800 üniversite var. Türkiye büyük bir yalan ortamında yaşıyor. Buna olanak veren, toplumun cehalet mirasıdır. Bu, kavramsal düşüncenin gelişmemiş olmasından kaynaklanıyor. Büyük kente gelen köylü birkaç yılda ne kadar kentli olabilirse biz de o kadar çağdaş olabiliyoruz.”

Haberin Devamı

Doğan KUBAN

SİGORTA BEDELLERİNDE ÇOK FARK VAR

2018 model, yerli malı, 1400 cc motor hacmi olan, benzin ile çalışan, 2023 yılına kadar garantisi bulunan otomobilin zorunlu trafik sigortası ve kaskosu için çeşitli şirketlerden fiyat teklifleri aldım. En düşük fiyat: 447 TL; en yüksek fiyat: 752 TL. Kasko için en düşük fiyat: 1320-1438 TL, en yüksek fiyat: 1912 TL.

Sigortacılık uzmanı değilim. Bu konulardaki yasal mevzuatı da bilmiyorum. Ancak bu kadar anormal fiyat farklarının olmasını kabul edemiyorum. Yorumu sizlere bırakıyorum.

Ali ÖZDEMİR

MESAJ PANOSU

AHMET Ümit, Ayşe Kulin, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Candan Erçetin gibi 40 yazarın ve sanatçının kaleme aldığı 40 ilham veren kadın hikâyesinden oluşan ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının tanıtımı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. İstanbul Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşen ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ve kitabın yazarları katıldı.

Haberin Devamı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut diyor ki: “500 milyon dolarlık ayçiçeği ithalatı kabul edilemez. İthalata değil üreticiye destek verilmelidir. Çiftçi desteklenirse ayçiçeğinde yeterlilik sağlanır.”

CORONA sonrası komplo teorimiz, ‘65 yaş üstünü gözden çıkaracaklar.’ Aşı sonrası komplo teorimiz ‘65 yaş altını gözden çıkardılar.’

Şevket ÇORBACIOĞLU

BİLİYOR MUSUNUZ?
TOROSLAR’DA KIR KÜTÜPHANESİ

MEZİTLİ Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, Toroslar’ın tepesinde 1300 rakımında Müğlü Yaylası’nda Özcan Yılmaz’ın öncülüğünde bir çadırda açılan ve adını Köy Enstitüleri kökenli iki yazardan alan ‘Yazar Osman Şahin ve Öğretmen Abidin Atlay Kır Kütüphanesi’nin açılışında “Yakın gelecekte Halk Evleri ve Köy Enstitüleri’nin eski parlak günlerine kavuşmasını diliyorum” dediğini...

Haberin Devamı

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya’nın, “7 Nisan’da şehit düşen Türk yıldızlarının pilotu Burak Gençcelep’in adının Trabzon Havalimanı’nda adının yaşatılması için Ulaştırma Bakanlığı’nı ve tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” dediğini...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in, pandemi döneminde müzisyenlerin ve ses sanatçılarının yaşadığı sıkıntılara çözüm oluşturulması ve artan müzisyen intiharlarını önlemek adına Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasını istediğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları