Daniska’yı ünlü yapmak

Telif hakları, meslek birliklerinde başkan seçimi, pandemi sürecinin uzaması derken ağzımız tatlansın istedim bu hafta. Malum, sadece kalem sallamakla sorunlar çözülmüyor, ben de daha eğlenceli bir konu olan “Daniska’nın ünlü olma yolculuğu”ndan sizlere bahsedeceğim.

Haberin Devamı

Daniska, özellikle Twitter’da takip etmeseniz bile tweet’leri önünüze düşen yegâne gruplardan. Gökhan Tümkaya, Efe Demiryoğuran, Evren Arkman ve Deniz Bayrak’tan oluşan grup, ilk albümü “Miş Gibi”yi yayınladığı 2019’dan bu yana sosyal medyada bizi trollüyor.
“Troll” derken hemen aklınıza negatif bir anlam gelmesin.
Grubu, sosyal medyada takip ederseniz çok eğlenirsiniz. Çünkü müzik grubundan ziyade gerçek bir fenomen hesabına sahipler.
Ünlü olmayı sürekli tiye alırken ünlü oldular. “Bizim çok acil meşhur olmamız lazım! Son halimiz görenleri şaşırtsın misal, yeni sevgilimizle ilgili dedikodulara gülüp geçelim. İşimizle değil özel hayatımızla gündeme gelmek istiyoruz! Ha bir de tüm şarkılarımız ticari kaygıyla yazılmıştır” diyecek kadar özü sözü birler...
“Ünlü olursak sizi unutacağımızı düşünüp şarkılarımızı paylaşmıyorsunuz! Biz, ünlü olsak da olamasak da bir kaç yıla kalmaz sizi unutacağız zaten. Lütfen paylaşın herkes nasiplensin. Allah’ını seven demansa gelsin” diyecek kadar da naif bir ekip.
Her paylaşımlarına kahkahalar atmak ihtimal dahilinde. Sıklıkla boşluğuma geliyor... Birçok ünlünün hesabından daha canlı ve daha neşeli bu hesaba, kayıtsız kalamıyorum.
Grup, son olarak Ümit Besen’le “Serçenin Şarkısı”na imza attı.
Daniska, “Keşke Meyhanesi” projeleri kapsamında da şarkılar yaptı. Fakat grup, kendi eserleriyle neden bir türlü ünlü olamadı, anlamış değilim.
Şarkılar ortalamanın üstünde.
Şarkıları, baştan sona dinlerken asla rahatsız etmiyor. Hatta yer yer nüktedan, yer yer aşk acısı taşıyan hafif Batı müziği kıvamında.
Twitter hesaplarının yüzü suyu hürmetine sevenleri müziklerine, müziklerini sevenleri Twitter ve YouTube hesaplarına, gündemden sıkılanlarını ise hepsine davet ediyorum. Daniska’nın sizlerle ünlü olmaya ihtiyacı var. Yoksa bizi soyunmakla tehdit ediyorlar!

Haberin Devamı

Albüm sizin için değil, Teoman için

Nicedir Teoman, kendi için bir albüm hazırlığındaydı ve nihayet yayınladı.
Teoman, “Sanat, sanat için midir? Sanat, halk için midir” sorularına kendince noktayı 11’inci stüdyo albümü “Gecenin Sonuna Yolculuk”la koyuyor.
Daha önce ticari kaygılarla yaptığı şarkılarını bir yana koyduğu (ki bu kendisinin altını sıklıkla çizdiği bir durum) Mehmet Cem Ünal ve Safa Hendem ile yaklaşık 4 ayda tamamladığı albüm, 7 eserden oluşuyor.
Albümün prodüktörlüğünü de üstlenen Teoman, sevdiği müzikler çerçevesinde üretim yapmak istemiş. Öncelikle anlaşalım bu albüm, hiçbirimizi mutlu etmek için yapılmadı. Albüm, Teoman’ın dünyasına giriş bileti özelliğinde. Hazmı, günümüz popüler müzik algısına göre zor.

Haberin Devamı

Neşeli tavır

Son Feci Bisiklet, yeni şarkıları “Bilirim” ile kendilerine has sound’larında kaldıkları yerden devam ediyor. Söz, müzik, mix ve mastering’i solist Arda Kemirgent’e yüklenmiş. Bu ekip işi, neşeli tavrıyla insanın içini açıyor.

Allame bildiğiniz gibi

Allame’nin üç şarkıdan oluşan “87 EPISODE 1” adlı yeni EP’si yarın yayınlanıyor. Baba, Nefret ve Kezzo ile birlikte hazırladıkları “Fırtına” isimli şarkılarından oluşan EP’i klasik Allame stilinde. Sürpriz vadetmeyen EP, rap’ten beklediğinizi gani gani almanızı sağlıyor.

Ne dinledim
Tendertwin-Absolute Nobody
Allame-Baba
Cihan Bilgin-Dünyadan Geri
Su Soley-Hep Bi’ Tufan (akustik)
Gülçin Ergül-We’re Not Meant to Be
Barış Demirel-Kahkülünde Ak Oldum
Gaddan-Kalabalık Dağıldığında
Gamze İşgüden-Kör Oldum
Cemal Bilge Özşar-Soluklan
Oğuz Kont-Duy Beni
Sera Savaş-Tutma Ellerimi Böyle
Ters Manyel-Bul ve Dizginle
Anıl Emre Daldal-Kimse İçin Ölemem
Mavi Zebra-Denizim Olsan
Kalk Yerine Yat-Platonik
Rody Dünyada-Uçar Gider Hepsi
Çağan Şengül, Sezgin Alkan-Yadigar
Son Feci Bisiklet-Bilirim
Hehe, Bidar-Future in da History
Mertmertmertmert-Maze
Aytun Gelgin-Good Morning
Fluctosa-Medulla Pci
Barış Ergün-Pale Mirror
N.L.P., Rain to Rust-Dead Violets Night
Ekin Fil, Ella Zwietnig-Far Within Reach
Özhan Özal-My Heart is Lonely
OmA-Copilot
Dervis Can Ural, Sarah Elizabeth-Improvising Doodles
Onsh-Let Me Down
Oh, Hayır!-Set Me Free
Ikaru, Barış Demirel-Monolith

Haberin Devamı

Özüm’den ilk şarkı

Kitschcraft ile tanıdığımız sonrasında yoluna Dahakara ile devam eden çok yönlü müzisyen Özüm Özgülgen, kendi adıyla yayınladığı teklisi “Sen Beni Aldatamazsın”la çalışmalarına devam ediyor. Şarkının sözleri kendisine, bestesiyse Kitschcraft’tan bu yana beraber çalıştığı Gökhan Kantar’a ait. Bugüne kadar synth pop ve daha çok karanlık elektronik sularında gezinen şarkıcı, rotasını değiştirmeden en iyi bildiği yerlerde gemisini yürütmeye devam ediyor. Şarkının prodüksiyon ve aranjesi Can Şengün’e ait, Nurkan Renda ve Arıkan Sırakaya gibi usta müzisyenler de Özgülgen’e ilk single’a destek oluyor.

Dansa çağırıyor

Gülçin Ergül İngilizce albümü “Invatiton” ile bu cuma sizi dans pistine çağırıyor. Albümde 7 yeni şarkının yanı sıra “Bir Tanecik Aşkım”ın İngilizce versiyonu ve Whitney Houston’ın klasiği “I Wanna Dance With Somebody” yer alıyor. Albüm, disco pop ile başlıyor R&B, soul ve neo soul ile devam ediyor. Keyifli 9 şarkı, 70’lerden 90’lar ve 2000’lere hızlı geçişlerle başınızı döndürüyor.

Haberin Devamı

Yetenekli

Bilge Nur Yılmaz’ın solo projesi Tendertwin’in ikinci şarkısı nihayet yarın yayınlanıyor. Çok katmanlı müziğinde yer yer camber folk yer yer avantpop hissettiğimiz synthesizer’a doymamış şarkısı “Absolute Nobody”, sözleri ve hikayesiyle ilginizi çekebilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları