İmaj değişikliği diye buna denir

Bazı ayrılıklar kadınlara çok yarıyor. İlişki sırasındaki ‘kendini bırakmışlık’, belki de gördüğü ‘psikolojik şiddet’ öyle yıpratıyor ki kadınları. Bambaşka biri oluyorlar ilişki yaşarken.

Haberin Devamı

İmaj değişikliği diye buna denirSiz hiç hayatındaki kadının güzel görünmesini istemeyen bir erkek tanıdınız mı? Çok var aslında. Bunu bazıları açık açık söylerken, bazıları da hiç dillendirmeden uyguluyor planını. Çok can sıkıcı bir durum bu.
Ayrıldıktan sonra ‘nefes almak’ diye bir gerçek var.
Aslında erkeği kadını yok bu nefes almanın.
Kendini bir ‘kafesin içinde’ gören herkes, o kafesten kurtulduktan sonra ‘iyileşmeye’ başlıyor.
Neyse...
Bunlar aklıma Deniz Seki’nin yeni imajını görünce geldi.
Nasıl değişmiş güzel şarkıcı.
Sonra baktım, son ilişkisi de bitmiş.
‘Nefes almış’ sanki Seki...
E cuma günü piyasaya çıkan son teklisi de güzel olmuş.
Yani saçı güzel, yüzü güzel, şarkısı da güzel.
Daha ne olsun...

Haberin Devamı

Birbirini ‘yeme’ sektörü

TÜRES diye bir dernek var. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği.Başkanı, restoran sahibi Ramazan Bingöl...TÜRES diye bir dernek var. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği.Başkanı, restoran sahibi Ramazan Bingöl...TURYİD  diye de bir dernek var. Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği. Başkanı Kaya Demirer...Anladığım kadarıyla TÜRES ile TURYİD arasında bir anlaşmazlık var. Ya da şöyle söyleyeyim, Ramazan Bingöl ile Kaya Demirer arasında var o anlaşmazlık. Son haftalarda internetteki sohbet odalarına katılan ve sektörle ilgili konuşan Ramazan Bingöl sık sık yaptığı icraatlardan bahsedip sektörü kurtardığını iddia ediyor.Bir diğer yandan başkanı olduğu TÜRES’in ‘bu mekanları üye olarak kabul etmediğini’ övünerek anlatıyor.Üç cümlesinden biri, ‘Gececi mekanlar bizi ilgilendirmiyor’ oluyor...Olana bitene hiç hakim olmayan biri dinlese, işletmelerin açılış kararını Ramazan Bingöl aldı sanacak. O derece yani. Kaya Demirer ve ekibinin temsil ettiği işletmeler ise halen zor durumda. Çünkü onların müşterileri gece müşterisi. Saat 19.00 kuralı onların işine yaramıyor. Zaten amaç planlı şekilde açılmak. 19.00, duruma göre 20.00, belki 21.00’e uzatılacak kapanış saati. Bunu zaman gösterecek. İşte bu saat sınırlaması tartışılırken, Bingöl’ün bir cümlesi çekti dikkatimi. “Bana niye söylemediniz bu sıkıntınızı? Bilsem öyle söylerdim görüşmelerimde” dedi. Yani koskoca bir derneğin başındaki isim, saat 19.00’da kapanmanın çoğu işletmeye yaramayacağını bilmiyor öyle mi?

Haberin Devamı

- Yeme içme sektörü kendi arasında böyle bölünmüşken...
- Daha çok gece müşterisi olan mekanların açılmamasına diğer mekanların temsilcileri ‘bıyık altından’ gülerken... ◊ Tüm esnafı temsil ediyorum nidaları atanlar aslında hiç kimseyi temsil etmiyorken...
- Turizm cenneti ülkemizi ön sıralara çekmesi gerekenler “sizinkiler-bizimkiler” diye ayırım yaparken olmaz bu iş.Önce...◊ Herkesin aynı gemide olduğunu...
- Mutluluğun paylaştıkça çoğaldığını...
- Yan dükkan iş yaparsa senin de iş yapacağını...Yani... ◊ Ötekileştirmemek gerektiğini kavramak gerekiyor...

Büşra’nın yaptığını
kim yapmıyor

 

Oyuncu Büşra Develi, İbrahim Selim’in YouTube programına katıldı. Böyle programlardan güzel itiraflar çıkıyor biliyorsunuz.
Develi de itiraf niteliğinde bazı açıklamalar yaptı.
“Telefonda biri çok uzatırsa uçak moduna alıyorum. Sonrasında ise şarjım bitti diyerek geri dönüyorum” dedi mesela. Hemen ardından “Bir durumu kurtarmak için çok iyi yalan söylerim. Ama yalancı değilim” itirafında bulundu.
Aslında bu bir çelişki.
“Çok iyi yalan söylerim” dedikten sonra “Yalancı değilim” demek pek olmamış.
“Bazı durumları düzeltmek için ufak yalanlar söylerim ama çok nadiren yaparım bunu. O yüzden bana yalancı denemez” deseydi, sanki daha doğru olurdu.
Ama ilk itirafında o kadar haklı ki...
Telefondaki muhabbet sakız gibi uzayınca hangimiz benzer bahanelere başvurmuyoruz ki?

Haberin Devamı

İmaj değişikliği diye buna denir◊ Kapat desen olmaz...
◊ Kapatıyorum desen hiç olmaz...
◊ Tamam çok konuştun desen ayıp...
◊ İşim var desen karşı taraf ‘yemez’...
En iyisi ya gerçekten ‘şarjın bitecek’ ya da şarj bitti numarası yapacaksın.

Yazarın Tüm Yazıları