Dünyada neler oluyor?

Malum yurtdışına gidemiyoruz, burada da kısa dönem restoran maceramızın üzerine Ramazanın gelmesiyle tekrar kısmi kapanmalar başladı. Ben de sizler için diğer ülkelerde neler olduğunu öğrendim...

Haberin Devamı

İtalya-Milano: En çok vakanın görüldüğü ve uzun süredir kapalı olan şehirde durum, bizim ülkemizle aynı sayılır. İşyerleri ve mağazalar açık, restoranlar paket servis olarak hizmet veriyor. Gidişata göre mayıs ayında tamamen açılmayı planlıyorlarmış.

İngiltere-Londra: Uzun kapanışın ardından vakalardaki ciddi düşüş ve tüm ülkenin neredeyse yüzde 70’inin aşılanması dolayısıyla 2 gün önce şehir yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Mağazaları ve restoranları açan İngiltere, 12 Mayıs itibarıyla turist almayı hedefliyor.

Fransa-Paris: İlk günden beri süreci en zor geçiren ülkelerin başında geliyor Fransa. Son 3 haftadır marketler, eczaneler ve kitabevleri dışında her yer kapalı. “Neden kitabevleri açık?” demeyin, insanlar sıkılmasın, bol bol okusunlar diye açık tutuluyor.
İşyeri sahiplerine ayda 10 bin euro civarında bir yardım yapılıyormuş ayakta kalabilmeleri için.
Aşılama sistemine geçen Fransa, süreci hızlı şekilde tamamlayıp normale dönme çabası içinde. Sokağa çıkma yasağı ise bizdeki gibi 19.00 itibarıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Dubai: Biliyorsunuz Dubai’de vaka sayıları düşük ve her yer açık. Tabii ki kontrol ve cezalar had safhada, herkes de uyum sağlıyor. Şehir normal hayatına mesafeli ve maskeli olarak devam ediyor.

Miami: Amerika’nın gözde şehri, pandeminin başında önlem alarak kapansa da aşılamanın hızlı bir şekilde ilerlemesi ve havanın günlük güneşlik olması avantajıyla tamamen açıldı. Mekanlar, oteller, beach’ler normal düzene geçti. Hadi bakalım ramazan sonrası darısı başımıza diyelim. Umarım bir an önce aşılamamız biter, geçirdiğimiz kötü günler sona erer. Azıcık daha sıkalım dişimizi...

Herkes senin gibi yaş alsa...

Geçtiğimiz günlerde özel bir gece öncesi soruları yanıtlamış bizim çalışkan kızımız Burcu Esmersoy ve demiş ki: “Saçtaki beyazlar kadının yaş aldığının göstergesi.”
Eee be Burcu, sen yaş kriterlerinin dengelerini bozan bir kadınsın bence.
Ne kadar şanslısın ki 20’liklerle, 30’luklarla; her yaş grubuyla kıyaslanıyorsun. Sabah 6’da hayata başlıyorsun, günde üç defa spor yapıyorsun. Vücut desen tabiri caizse taş gibi.
Saçındaki iki tel beyazın gözümüze çarpmıyor bile.
Herkes senin gibi yaş alsa keşke... Eee bu yaz bir aşk görmek isteriz ama yanında Burcu!

Haberin Devamı

Amerika’da Khai, Türkiye’de Lalin

Bu iki bebeği nasıl da merak ediyoruz değil mi... Biri Gigi Hadid-Zayn Malik’in bebekleri Khai, diğeri Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu’nun kızları Lalin. Gigi bütün gün New York sokaklarında pusetiyle geziyor. Paparazziler maske ve gözlüğünden kendisini zor tanırken, bebeğini görme ihtimalleri yok bile...
Ondan ciddi bir para karşılığında bebekli çekim beklemiyor değilim açıkçası.
Bakalım, zaman gösterecek. Sinem Kobal ise dün Lalin bebeğin minnak ayağını paylaştı, magazin sayfaları karıştı. Her yerde Lalin bebeğin ayağı!
Nasıl heyecanlandırdın Sinem bizleri... Neyse tamam, sana benziyormuş onu öğrendik, biraz daha büyüt de bize de yavaş yavaş göster Lalin bebeğimizi.
Merakla bekliyoruz...

 

Yazarın Tüm Yazıları