Türk kadınları şıklıklarıyla göz kamaştırıyor

Afrika etnik tasarımları, yaratıcılığı ve sofistikeliğiyle dikkat çekiyor. Giysilerin güzelliği, ülkenin kültürünü ve doğasını yansıtıyor. Afrika modasında etnik desenler, geometrik ve grafik formlar ile canlı renkler öne çıkıyor. Günümüzde moda endüstrisi de modern tasarımlarında Afrika kültüründen yararlanıyor. Bu hafta köşemde, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan Gine Cumhuriyeti’nden bir konuğum var. Gine Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın kızı sevgili Gnalen Kaba ile İstanbul’da bir araya geldim.

Haberin Devamı

GNALEN KABA İLE 5 SORU 5 CEVAP

Türk kadınları şıklıklarıyla göz kamaştırıyor

Gnalen Kaba, Türk yatırımcılara Afrika’nın potansiyellerini anlattı, ülkesinde tasarımlarının mutlaka olması gerektiğinin altını çizdiği Türk tasarımcılarıyla bir araya geldi. Ben de Gnalen Kaba’yla küçük bir İstanbul gezisi yaptım ve Türk tasarımcılarıyla olan ziyaretlerinin bir kısmına eşlik ettim. Ülkemize ve bizlere olan sevgisi, hayranlığı, samimiyeti, stili beni de çok etkiledi. Türk kadınlarının güçlü olduğunun altını çizen Gnalen Kaba ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Türk kadınları şıklıklarıyla göz kamaştırıyor

1- Türkiye’ye hoş geldiniz. Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz? İstanbul ziyaretinizi öğrenebilir miyiz?

Benim için Türkiye, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri, çok eski bir medeniyet, kendi dini modernitesi ve mimarisiyle çok gelişmiş, dünyayı etkilemiş bir ülke. Zengin bir tarihi ve insanları var. İstanbul’u çok seviyorum, muhteşem bir şehir. Buradaki insanlar çok samimi, herkes güler yüzlü ve büyüklerine karşı çok saygılılar.
Türk tasarımlarını Afrika’da görmek için Türk tasarımcılarını ziyaret ettim. Bizim etnik tasarımlarımızın yanında Türk tasarımlarının modern tasarımlarıyla bir arada olması için görüşmeler gerçekleştirdim.

Haberin Devamı

2- Türk tekstili hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk tekstili, en iyi tekstillerden biri. İpek ve pamuklu kumaşları çok güzel. Her şey el yapımı ve hepsi çok nefis.

3- Türk girişimciler için bir mesajınız var mı?

Ben buraya iş fırsatı ve ortaklık fırsatı bulmak için geldim. Türk insanlarına Afrika’nın herkese açık olduğunu söylemek isterim. Yaşadığımız zamanlar, insanların iletişim kurma devri ve bağlantılı olduğumuz bir devirde insanlar internetle dünyanın dört bir yanına iletişim kurabiliyor. Afrika’nın çok büyük bir potansiyeli var. Türklerin Afrika ve özellikle benim ülkem olan Gine’yi keşfetmek için büyük bir istekleri olduğunu düşünüyorum.

4- Türk kadınlarının stili ve giyim tarzları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk kadınları çok modern, çok şıklıklarıyla göz kamaştırıyorlar, trend sahibi insanlar. Türk kadınları bence çok güçlü kadınlar. Dünyadaki moda trendleri takip etmiyorlar çünkü moda akımlarını kendileri yaratıyorlar.

Haberin Devamı

5- Ginede’ki kadınlar renkli giyinmeyi mi seviyorlar? Siz nasıl giyinmeyi seviyorsunuz? İlham kaynağınız?

Biz tekstili çok severiz, renkli giyinmeyi özellikle çok severiz. Parlak, göz alıcı renklere bayılırız ve kişiliklerimizde de bu renkleri ortaya çıkarırız. Gineli kadınların elleri çok yeteneklidir. Dikişi iyi bilirler, kültürlerini de bilirler ama Gine’deki moda genellikle klasik kültürel modadır. Bu sebeple bizim biraz daha modernleşmemiz lazım. O yüzden Türkiye’yi ziyaret ediyorum çünkü birlikte güzel işler yapacağımızı biliyorum.
Benim en çok ilham aldığım insan ve ilk ilham veren kişilerden biri anneannemdir, sonra da annem. Ben modayı takip ediyorum, modern giyinmeyi seviyorum, spor şık dersem tam yerinde olur. Seyahat ederek gözlemliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları