CHP'li Veli Ağbaba'nın korona iftirası elinde patladı! İBB'den skandal hata

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İstanbul'da 20 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Ağbaba, açıklamasını İBB'nin e-Devlet'te bulunan 'Vefat Bilgisi Sorgulama' uygulamasına dayandırdı. İBB'den bugün yapılan bir açıklamayla bu bilgilerin girişinde hata yapıldığı belirtildi.

CHP'li Veli Ağbaba'nın korona iftirası elinde patladı! İBB'den skandal hata
CHP'li Veli Ağbaba'nın korona iftirası elinde patladı! İBB'den skandal hata
GİRİŞ 30.03.2020 17:16 GÜNCELLEME 30.03.2020 18:01
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısını 16 olarak açıklamıştı.

 

Fakat e-Devlet üzerinden girilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vefat sorgulama sisteminde, koronavirüs nedeniyle sadece İstanbul'da Kovid-19 nedeniyle 20 kişinin yaşamını yitirdiği yönünde bilgilerin girildiği görüldü.

ALGI OPERASYONU PATLADI

 

Durum karşısında hükümeti karalamak için kolları sıvayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, ''Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti.Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!! Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?'' ifadelerini kullandı. Ancak tüm bunlara İBB'den gelen bir açıklama aydınlık getirdi.

İBB MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ VELİ AĞBABA'YI YALANLADI!

Rakamlardaki farklılığa ilişkin çıkan tartışmaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç da dahil oldu.

Koç, "Bulaşıcı hastalık olanları sisteme girerken (a) 'covid', (b) 'diğer' şeklinde kaydedelim dedik. İlk gün cumartesi girilmeye başlandı. Sehven 'bulaşıcı hastalık' ibaresi ile gelenlerin hepsi 'covid' olarak yazılmış. Yoksa hepsi covid değil. Sehven yazıldı, butonlar tam hazırlanamadı, sadece covid kısmı açık kaldığı için o girdi. Sehven yapılan hata. Yoksa Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlar doğru rakamlar. Sağlık Bakanlığı net pozitif çıkmış ve hayatını kaybetmiş olanları açıklıyor. Bir hekim olarak söylüyorum doğrusu da budur" ifadelerini kullandı.

MAHİR ÜNAL: ÖZÜR DİLEYİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ağbaba'nın skandal sözlerine karşılık olarak, "Bu konuya dahil olmak istemezdim ancak böylesi hassas bir dönemde provokatif paylaşımlarla milletimizin yanlış yönlendirilmesine sessiz kalamayız. Olayın gerçeği makamlarca ortaya konmuşken yalan içeren tweetinizi silmediniz. Tweetinizi silin ve özür dileyin." sözleriyle tepki gösterdi

BAKAN KOCA CEVABI VERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Gerçekleri çarpıtmanın kimseye faydası olmayacağını belirten Koca, ''Sosyal medyada yer alan, açıkladığımız verilerde tutarsızlık olduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Açıklanan sayısal veriler, kanıta dayalıdır. Doğrudan COVİD-19 tanısını esas almıştır. Veriler, anlık gerçek verilerdir. Gerçekleri çarpıtmanın kimseye faydası yoktur.'' ifadelerini kullandı.

.

YORUMLAR 165
  • sönmez 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hicbir zaman bu milletten olmadılar yalan cılık sahtekarlık vatana ihanet ahlaksızlık ne arar sanız bunların meslegi haline gelmiş
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan Hainliği=chp
    Cevapla
  • AFYON'lu 4 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bunlarda utanma arlanma duygusu yok bunlara çok söylenecek şey var fakat Allah'a havale edelim inşallah korono bu zihniyetli insanlara bulaşırda bu millet kurtulur milleti panikletmekten başka bir işe yaramaz sizinde istediğiniz bu zaten utanmazlar
    Cevapla
  • neco 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin yuzune tukuruk gelse yagmur yagdi derler yani at camuru izi kalsin devri bitti artik bu mahluklar hala kendini aydin diyen hainler sayesinde vekil olmuslar elbette bunlarinda sonu gekecek
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zevatın "AĞABABALARI" kim ona bakın yeter !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi